"PO POTRESU LAHKO TUDI ZAGORI"

To je bil moto prireditve, na kateri so bile predstavljene sile za zaščito in reševanje v občini Šempeter-Vrtojba, ki je bila v soboto 24. novembra 2012 na "placu" v Šempetru. Na predstavitvi je sodelovalo tudi naše društvo. Gasilci PGD Šempeter so nam pripravili majhno ruševino, ki smo si jo delili s poklicno enoto iz Nove Gorice, ki je prikazala uporabo zračnih blazin za dvig težkih predmetov. Postavili smo tudi stojnico, kjer smo razstavili nekaj opreme, ki jo uporabljamo pri reševanju in treningu.

Reševanje iz ruševine smo najprej pokazali županu s spremstvom. Da nam med čakanjem ni bilo dolgčas, smo s psi tudi malo potrenirali. Ko smo se ravno umirili, so nas napovedali, ljudje so se zbirali in naši psi so ponovno iskali. Lepo je bilo videti kosmatince, ki so imeli še vedno voljo do iskanja. Obiskovalcem smo pokazali in razložili kako pse šolamo in samo delo na ruševini. Videli so tudi, da hrup (zvočnik) in veliko število ljudi psov pri njihovem delu ni motilo. Obiskovalcem, predvsem otrokom, smo dovolili, da so naše pse malo pobožali in se z njimi poigrali.

Ko greš zjutraj si rečeš – no ja, gremo predstavit društvo. Te pa na koncu prevzema prijeten občutek, ko vidiš, s kakšno vnemo in pozornostjo ljudje gledajo in spremljajo.

Prireditve  smo se udeležili Davorin, Peter, Melita in Rahela.

Zapisala: Rahela

Slike s prireditve:

https://picasaweb.google.com/100918060243980345448/Predstavitev2411201202#

 

V galeriji :
link