45,5 je še vedno več kot 45

Z Asom se odpraviva v Vipavo, pa čeprav naj bi tam pihala močna burja,ampak kar je nujno je nujno. Danes je tretja društvena tekma v poslušnosti na kateri pa bodo tudi gostje iz ERPS-a in DRP-Burja. Peljeva se mimo merilne naprave v Ajdovščini, kjer kaže da so sunki vetra 101 km/h. Prispeva v Vipavo, večino pesjanarjev je že tam (pomislim da smo za v Idrijo ne Vipavo). Medtem ko čakamo šefico oziroma sodnico (nekateri si lahko privoščijo zamudo) nas obišče predstavnik vojske in povpraša o namenu zborovanja ter o zdravstvenem stanju (na taki burji pač ne stoji vsak).
Po tehtnem premisleku se odpravimo na Ajševico v varno zavetje kjer ni burje, baje pa tudi psi bolje slišijo če ne piha premočno.

Utaborimo se na pašniku, nedaleč od nas spuščajo motorna letala, tako da moteči elementi so bili prisotni. Vidim, da se nervoza že stopnjuje saj vsi brezglavo sprehajamo pse (lulat,lulat,lulat....) potem pa tudi mi lulat (še dobro da ni bilo tekme v Vipavi, saj bi bili vsi mokri).

 

START
Kdo bo prvi? Večno vprašanje,še iz vojaških dni vem, da se ni dobro javljati, pa tudi dobro je, da vidiš kako drugi delajo in seveda na katero nogo je sodnica vstala. Prvi so se preizkušnje lotili psi pri katerih je problem strel, tako, da je bil edini moteči element letalo, vsi ostali pa smo si partnerja izbrali sami (zase sem izbral izkušeno gospo Rahaelo, Asu pa je pripadla bjonda). O sami tekmi ne bi razglabljal preveč saj vsak zase ve, vendar pa ko bomo nekateri premagali tremo, mladiči dodelali vaje se bo parkirni prostor precej premešal. Na koncu sta svoje znanje pokazala še Roman in Jerneja.
Kot se za vsako tekmo spodobi, da pride na koncu debata ob hrani smo se preselili na poligon in predebatirali rezultate. Ugotovili smo, da je v DRP-Burja učenec premagal učitelja (čestitam Enes), medtem pri nas to zaenkrat še ni mogoče.(strah pred izgubo parkirnega prostora, nekaterim se zaokrožuje navzgor....)

Vseeno pa mislim, da smo se imeli lepo, uživali in se marsikaj naučili (da tudi ARSO ni več tisto kar je bil). Bo treba ponoviti. Pri DRPNG je bila najboljša Jerneja za njo pa neki amater in ostali člani društva.

Misice bi se zahvalile mami in očku jaz se bom Jerneju za odlično pecivo slavljencem za prigrizek in vsem za družbo.

 

Napisal: Igor

 

V galeriji:
link