IRO izpiti, Milano 2011

Na izpite v Milano oz. bolj točno Bresso smo se odpravili Jerneja kot sodnica, Igor , Rahela in Gregor kot tekmovalci. Pred odhodom na izpite se ti že kar sama porajajo vprašanja in skrbi o prenočišču, prehrani, prevozu in seveda o lokacijah delovišč, če je končni cilj velemesto kot je Milano pa še kakšno več. Izkazalo se je, da so bile vse skrbi odveč, saj je organizator društvo X-plorer v sodelovanju s CRI (rdeči križ Italije) uredil, da se je vse dogajalo znotraj centralne baze CRI za Milano, v kateri so prenočišča, stadion , manjkala pa ni tudi umetna ruševina. Iskanje pogrešanih smo imeli v bližnjem parku (pri nas bi temu rekli že kar en majhen gozd) oddaljen dobrih pet minut vožnje od baze CRI.

Izpiti so vedno izpiti: rezultat je odraz vloženega dela, in kančka sreče. Tokrat nama je z Rahelo zmanjkal tisti delček sreče, saj sta Aja in Vicky uspešno oddelali poslušnost in ovire, na iskanju v gozdu pa kar ni in ni hotelo vsaj malce zapihati in prinesti prave vonjave v njun nos in nista našli vseh markerjev. Igor in As sta suvereno oddelala iskanje, čeprav sodnik meni, da Igor (še) ni tako dober kot As. Se je pa Asu zazdelo, da bi lahko poskrbel za malce bolj pestro poslušnost in je med odlaganjem veselo poskušal sodelovati z vodnikom, ki je delal v paru z Igorjem, kar je povzročilo veliko zaskrbljenost nekaterih gledalcev na tribuni.

Trije dnevi so kar prehitro minili, usmililo se nas je tudi vreme tako, da smo ne glede na rezultate na poti domov sicer utrujeni ampak zadovoljni premlevali načrte za naprej.

 

 

V galeriji:
link

 

 

 

 

Napisal: Gregor