Iskalna Akcija, Žaga 14.9.2011

Točno 14 dni po zadnji iskalni akciji v vasi Soča so nas ponovno poklicali na iskalno akcijo na Bovško, točno v kraj Žaga, kjer so pogrešali domačinko. Iskanje so pričeli policisti in gasilci že 13.9. ob 20h.
V sredo 14.9.2011 smo se ob 7-ih zbrali na igrišču pri šoli na Žagi in sicer 2 vodnika iz DRPNG, 2 vodnika iz ERP Tolmin in 3 vodniki iz SIP1 Gorenjska.

 

Najprej smo skupaj z gasilci iskali med glavno cesto Tolmin -Bovec in reko Sočo v smeri proti Srpenici in ob reki Učji od glavne ceste proti izlivu v Sočo. Meni so dodelili domačina in sem imel nalogo da preiskujem zapuščene objekte (drvarnice, lope, barake, stavbe) v bližini bivališča pogrešane in istočasno sva s spremljevalcem imela nalogo da zbirava inofrmacije kdaj in kje je bila pogrešana videna. Tako sva pridobila informacijo od domačinov vasi Žaga, ki je pripomogla da je bilo iskanje preusmerjeno v smer kjer je bila nazadnje videna. S psi smo v strelcih preiskovali območje od vasi Žaga levo od glavne ceste Žaga- mejni prehod Učja. Gasilci nekateri so bili za nami, druga skupina je preiskovala teren pod cesto in reko Učjo tretja skupina pa je pregledovala glavno cesto Žaga -Učja, pod in nad cesto, ter propuste na njej. Sodeloval je tudi policijski helikopter, ki je preletaval območje ki smo ga preiskovali.

 

Ko smo nam dodeljeno območje pregledali in smo spraševali kaj naprej je prišla razveseljiva novica, da so pogrešano našli živo. Zadovoljstvo je bilo toliko večje, ker je bilo iskanje usmerjeno v pravo smer kamor je pogrešana odšla.

Zaključili smo z analizo dela okrog 11 ure.

Sodelovali smo:

DRPNG: Jerneja in Davorin

ERP-SIP4: Andreja in Vojko

ERP-SIP1: Drago, Tina in Sebastjan

Vsi reševalci z reševalnimi psi smo delovali skupaj ne glede na pripadnost (ERP,ZRPS), ker na Severnem Primorskem ni "vrtičkov",čeprav nekaterim v "centru" to ni všeč.

 

Zapisal: Davorin