Izpiti, November 2011

V nedeljo, 13.11.2011, smo v Društvu reševalnih psov Nova Gorica organizirali izpite iskanja pogrešanih oseb in iskanja v ruševini. Za ruševino je bilo premalo zanimanja tako da smo imeli samo izpite iskanja pogrešanih oseb 1. in 2. stopnje. Poleg članov našega društva, so se izpitov udeležili tudi člani Društva reševalnih psov Burja, Društva reševalnih psov Postojna in Kinološkega društva Izar. Predizpit iskanja pogrešanih oseb sta opravljala Jerneja s Flyem in Uroš z Nerom. Na izpit iskanja pogrešanih oseb prve stopnje pa smo bili prijavljeni jaz z Lu, Ana s Panom, Danijel s Chesterjem, Aljoša z Jimyjem in Tereza z Lino.

Kot vedno, so se izpiti začeli že v zgodnjih jutranjih urah. Dobili smo se že ob 6.30 na društvenem poligonu, kjer je bilo treba pripravit vse za dober začetek,ter peljat markerje in jih postavit na svoja mesta, v grm. Letos smo za IPO zamenjali našo standardno lokacijo Gozd Panovec; ''preselili'' smo se k Lijaku.
Iskanje so ''otvorili'' predizpiti, poslušnost pa enke. Vsi naši kužki so ubogali in brez težav opravili poslušnost. Noski so jim tudi kar dobro delali, tako da so skoraj vsi pregnali vse markerje ven iz grmovja. Po končani poslušnosti in iskanju je sledilo kosilo, kjer smo se najedli jote, klobas, peciva in drugih dobrot, čaj smo pa zamenjali s hladnimi pijačami, ker se je iz ledenega jutra naredil zelo topel novembrski dan.
In za konec še, ovire. Nekateri se že greli na sončku in navijali za nas, saj so že uspešno opravili predizpit, naši kosmatinci pa so eden za drugim, kot po tekočem traku, premagali ovire in izpita je bilo konec.
Sledilo je še druženje in presenečenje s torto za našega Igorja, Davida, Gregorja in Davorina , ki so se udeležili preizkušnje MRT.

 

 

Izpite smo iz našega društva uspešno opravili

FL/E:

Jerneja in Fly

Uroš in Nero

FL/A

Melita in Lu (nac)

Ana In Pan (nac)

Tereza in Lina

Danijel in Chester

 

 

V galeriji :
link

napisala: Melita