Izpiti Beljak,ali v tretje gre rado

Kdaj: 22. – 25. 3. 2012

Kje: Beljak, Avstrija

Kaj: IRO izpiti

V četrtek popoldan sva se z Ano odpravili proti Beljaku, destinacija prvi IRO izpiti v letošnjem letu. Da je bila nervoza še večja, so bili to prvi izpiti po novem, znatno spremenjenem, pravilniku. No, nervoza je bila predvsem moja, Ana ima namreč že dovolj kilometrine, da jo eni izpiti ne iztirijo preveč. Zame in Rhani so bili ti izpiti tretji poizkus opravljanja izpita Rh FL B ali iskanja pogrešane osebe na drugi stopnji. Potem, ko nama je oktobra ušel za ušivi dve točki na poslušnosti, je bila želja velika in živci temu primerni.

 

V petek, je bila za naju z Rhani prva disciplina iskanje. Po zajtrku sva se z Ano skupaj odpravili na moje delovišče, visoko v hribe nad Beljakom. Iskanje je namreč potekalo v konkretnem klancu, v precej zaraščenem gozdu, kot že rečeno, po novem pravilniku, ki je dvignil kriterije in zahteve dela vodnika. Kljub vsem uvodnim strahovom sva z Rhani delali lepo in tekoče ter uspešno opravili prvo preizkušnjo. Po besedah sodnice, morava še izboljšati par stvari, vendar sva mladi in na dobri poti  Popoldne sva z Ano preživeli na poligonu, kjer je Ano in Pana čakala preizkušnja poslušnosti in ovir, tokrat prvič združeni v eno disciplino. Kljub temu, da je po navadi njuna poslušnost zavidanja vredna, se jima tokrat žal ni »zložila«. Strel plašilne pištole je namreč strašna stvar, ki se jo Pan še ni navadil. Po prestanih preizkušnjah sva se sprostili s sprehodom okoli lokalnega jezera FaakerSee in z razočaranjem ugotovili, da kljub vztrajnosti, nikakor ne moreva priti do vode, saj so vsa zemljišča v zasebni lasti.

Sobota se je začela s Panovim iskanjem, na ruševini. Tokrat sta bila z Ano uspešna, na zelo pestri in razgibani ruševini, sta našla vse tri markerje. Zjutraj je iskanje uspešno opravil tudi Davorin, tretji udeleženec izpitov iz našega društva. Po obeh iskanjih, smo se skupaj prestavili na poligon in počakali mojo drugo preizkušnjo, poslušnost z ovirami. Slednje so bile za naju vedno lažja preizkušnja kot poslušnost, in združitev obeh je dvignila oceno najinega dela na pozitivno. Z Rhani sem postala vodnica reševalnega psa druge stopnje! V nedeljo sta poslušnost z ovirami uspešno opravila tudi Davorin in Zona. Skupno je torej izkupiček našega društva dvotretjinski in samo upamo lahko, da bomo tako uspešni na vseh izpitih letošnjega leta, še posebej pa na prihajajočem državnem prvenstvu.

 

V galeriji :
link


Napisala: Brina